Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
Mail ons voor advies
Review Logo10 @ Google
Webwinkelkeur
0
Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
Mail ons voor advies

Door Kim & Sabrina, 14 februari 2023

Een likmat voor de hond

Wat is een likmat, wat doet het precies voor jouw hond, waar kan je het allemaal voor inzetten? In deze blog geven we wat informatie wat je zoal kan doen met een likmat.

Wat is een likmat?
Een likmat is een rubberen mat voor de hond met een patroon erin, je kunt er wat lekkers in smeren en de hond moet dat er vervolgens aflikken.
Likmatten zijn er in allerlei verschillende vormen en patronen, van makkelijk tot moeilijk. Meestal zijn dit platte flexibele matjes maar ze zijn er ook met harde ondergrond voor honden die geneigd zijn om de flexibele matjes kapot te maken. In onze shop kun je likmatten vinden van Lickimat, Sodapup en Inooko.


Waar kun je een likmat voor gebruiken?
Situaties waarin je de likmat in kan zetten voor jouw hond zijn erg divers, allereerst even kort uitgelegd wat het nou doet, het ontspant! Door likken komt er endorfine vrij en kan de hond ontstressen en ontspannen. Het werkt kalmerend voor de hond. Je hoort wel eens (en ziet het helaas misschien zelf ook wel eens) dat een hond zichzelf herhaaldelijk likt en dan vaak ook op 1 plek en dat wil natuurlijk niemand, want het kan vervelende gevolgen met zich mee brengen, bijvoorbeeld een hotspot, ontstekingen enz. Erg naar, dus daar komt de likmat weer om de hoek, ideaal, toch ontspanning door likken voor de hond, maar geen vervelende gevolgen.
Je kunt de likmat inzetten op verveling tegen te gaan of gebruiken voor situaties die stress met zich meebrengen, zoals douchen of een dierenarts bezoek. Of om je hond gewoon lekker bezig te laten zijn.

Iedereen wil graag een heerlijk ontspannen hond, dus, likmat met iets lekkers erop en gaan met die banaan, ik bedoel likmat.


Wat kun je in een likmat doen?
In de meeste gevallen is een likmat te klein om een hele maaltijd in te doen, je kunt hem bijvoorbeeld vullen met geprakte banaan, wat yoghurt, Hüttenkäse, KVV, natvoer, pindakaas van onze verschillende merken speciaal voor honden, Sloofie honden smoothie of vul hem op een warme zomer dag met hondenijs en stop hem in de vriezer. Het likken levert dus lekkers op, dus kalmeert en goede associatie met bepaalde bezigheden die ze misschien normaal minder leuk vinden. Het is dus zo divers inzetbaar.


Onderneem je veel met je hond, ook dan is het ideaal om een likmat te gebruiken, goede afschakeling na sporten en activiteiten met de hond. Dus kom je bijvoorbeeld thuis na agility, even lekker aan de gang met de likmat.

Is je hond gestresst bij bepaalde situaties zoals bijvoorbeeld douchen, gebruik eens een likmat om de hond af te leiden. Ook misschien als de hond wat stress ervaart bij de fysio, dierenarts of ostheopaat. Die spanning kan er dan iets meer uit door dat lekkers op de likmat.

Gezond voor het gebit, want dat likken zorgt voor extra speeksel aanmaak dat weer zorgt voor een betere mondhygiëne dat dan weer veel andere klachten in het lijf van de hond kan voorkomen.

Ook als je bezoek binnenkomt is het erg fijn als je de gasten binnen kan laten zonder dat je hond hyper wordt, het werkt ook hier uiteraard afleidend en kalmerend. Hoe fijn is dat voor jezelf en voor je bezoek.

Komt de fanfare door de straat voor een jubileum? Wordt er hier en daar in de buurt gewerkt met heel harde geluiden? Is er veel vuurwerk rond Oud en Nieuw? Vindt jouw hond dit ongemakkelijk of stressvol? Probeer eens een likmat op dat soort momenten.

Voordeel is natuurlijk dat je zelf bepaalt wat de hond wel en niet mag en weer wat hij of zij lekker vindt of misschien is de hond intolerant voor bepaalde stoffen en ingrediënten. Je bepaalt zelf wat je op de likmaat smeert, dus je staat nooit voor verrassingen wat je hond binnen krijgt.

Even samengevat! Een likmat is fijn voor iedere hond, goed voor de mondhygiëne, voor de algehele gezondheid. Het is laagdrempelig, makkelijk te gebruiken en nog betaalbaar ook. Er zijn al likmatten vanaf €6,95. Alleen maar winnaars, zowel baas als hond wordt hier toch echt heel blij van. Want een blije hond, is een blije baas.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »