Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
Mail ons voor advies
Review Logo10 @ Google
Webwinkelkeur
0
Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
Mail ons voor advies

Door Kim, 14 oktober 2023

Hoe kies je de juiste hondenjas

De afgelopen jaren is ons assortiment functionele hondenkleding flink uitgebreid en inmiddels hebben we 8 merken. Dit zijn stuk voor stuk kwalitatief goede tot zeer goede merken en daar ben ik erg trots op. Het maakt de keuze alleen niet makkelijker, zoveel verschillende hondenjassen. Ik hoop dat het maken van een keuze door middel van deze blog iets makkelijker wordt.

Om te beginnen is het goed om te weten dat er verschillende type hondenjassen zijn.
Zo zijn er hondentruien die de hond warmte bieden, deze zijn los te dragen of als extra laag onder een jas te gebruiken. Ideaal als je gebruikt maakt van een regenjas en in de winter je hond wat extra warmte nodig heeft. Hondentruien zijn niet waterdicht.
En echt hondenjassen, 1 term voor eigenlijk een hoop verschillende soorten. Er is keuze uit ongevoerde, licht gevoerde en warm gevoerde waterbestendige jassen. Maar er zijn ook jassen die alleen warmte bieden en geen regen tegen houden.

Kijk als eerste goed naar je hond en wat hij of zij nodig heeft. En ook wat je eigen eisen en wensen zijn. Heeft je hond het koud, wil je alleen zorgen dat je hond droog blijft, of allebei. Heeft de hond rugklachten waardoor hij of zij erbij gebaad is de rug warm te houden, is heb je een hond zonder vacht die echt een laag extra nodig heeft op koude dagen. Er zijn veel redenen waardoor jouw hond een jas nodig kan hebben. Hier kun je meer over lezen in deze blog.

Waterkolom:
Veel fabrikanten geven de regenbestendigheid aan door middel van een waterkolom. Wat houdt dat in? Dit geeft aan in hoeverre de jas bestand is tegen regen. Hoe hoger de waterkolom, hoe langer het duurt voordat de stof water zal doorlaten. Je kunt wat betreft de waterkolom het volgende aanhouden:

1000 – 5000 mm: waterdicht materiaal bij regen, maar niet bestand tegen hoge waterdruk. Als de druk toeneemt, kan de jas gaan lekken.

5000 – 15.000 mm: volledig waterdicht materiaal, ook als het met bakken uit de lucht komt. Houdt er wel altijd rekening mee dat als de jas niet goed zit, niet goed aansluit of als er punten zijn met normale stof er altijd plekken kunnen ontstaan waar regen langs kan lopen.

Voering:
De voering is de binnenste laag van de jas en bepaalt deels hoe warm je jas is. We hebben jassen in het assortiment met verschillende soorten voering. Gladde voering of bijvoorbeeld warme teddy voering.

Isolatie:
De tussenlaag, sommige jassen hebben er geen, dit zijn meestal regenjassen. Hoe dikker de isolatie hoe warmer de jas is.

Maten en pasvorm:
Ook een belangrijk aspect is de maatvoering en pasvorm van een bepaald merk. Zo verkopen we een merk met wel 16 maten, waardoor er eigenlijk bijna altijd eentje bij zit die past. Ook zijn er merken die rekening houden met wat breder gebouwde honden waar andere merken dit niet doen. Er zijn jassen die de hond ook op de heupen bedekken, jassen met een extra opening op de rug zodat er een tuigje onder past en jassen die zelfs nog enkele cm verstelbaar zijn op de rug.

Vindt je het nog steeds lastig om een jas te kiezen? Mail ons gerust of maak een belafspraak. Het is tevens mogelijk om op zaterdagen op afspraak te komen passen. Stuur daarvoor een mail naar [email protected]




Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »