Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
Mail ons voor advies
Review Logo10 @ Google
Webwinkelkeur
0
Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden
Mail ons voor advies

Door Kim, 31 oktober 2019

Een jas voor de hond

Er wordt geregeld gesproken of een hond een jas nodig heeft als het kouder wordt of niet. Vorige week nog zei iemand in een groep nog dat jassen voor hamsters zijn, niet voor stoere honden. Maar als een hond er stoer uitziet heeft hij niet automatisch een dikkere isolatielaag dan een andere hond. De grootte of het uiterlijk van de hond is niet bepalend voor het nodig hebben van een jas. Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om de hond een jas aan te doen:

 

  1. Om de hond niet te snel af te laten koelen, na het sporten om blessures te voorkomen, na het trainen, als de hond langdurig buiten verblijft in de kou en dit niet gewend is.
  2. Gewrichtsproblemen zoals bijvoorbeeld artrose, heup problemen of spondylose waarbij de hond er baat bij heeft als de gewrichten warm gehouden worden.
  3. Een gecastreerde reu/teef kan een dunnere vacht krijgen
  4. Bepaalde rassen hebben geen ondervacht of een erg dunne vacht.
  5. Oudere honden kunnen een minder goede vachtconditie krijgen en het daardoor eerder koud hebben
  6. Honden met vachtproblemen en/of huidziektes
  7. Zieke honden
  8. Honden uit het buitenland die het klimaat in Nederland nog niet gewend zijn
  9. Puppies hebben een andere vacht als volwassen honden en kunnen vaak minder goed tegen koud of nat weer
  10. Sommige mensen vinden een jas handig om hun hond droog te houden tijdens een wandeling in een hoosbui

Het is altijd goed om naar je eigen hond te kijken. Staat jouw hond duidelijk te rillen van de kou? Mankeert je hond iets, of vindt je het fijn om de hond droog te houden tijdens een hoosbui? Dan is een hondenjas wellicht een uitkomst.

 

De vlieger "voor gezonde honden is het niet nodig" gaat ook niet altijd op. Hierboven zie je 10 redenen waar toch een hoop honden eigenaren mee te maken hebben. Een hond een functioneel kledingstuk aandoen of aankleden als een pop zijn echt 2 verschillende dingen. En even snel voor die grappige foto de hond iets aan doen is ook geen ramp. 


Als je een functionele jas wil aanschaffen zorg dan dat deze waterdicht en/of wind dicht is. Dan zal de hond er het meeste profijt van hebben. Er zijn verschillende modellen, sommige jassen vallen over de heupen en/of schouders, andere niet. Tevens zijn er verschillende soorten en diktes isolatie in de jas. Afhankelijk van of de hond het echt koud heeft, of dat je de hond alleen droog wil houden kun je hier een juiste keuze in maken.

Voor vragen of advies staan we altijd klaar om te helpen, stuur ons gerust een mail!

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »